tirsdag 2. juli 2013

Den store OL-bløffen

Oslo 2022 og idretten har fått utfolde seg i diverse media med både helsider og dobbelt oppslag i tillegg til flotte fargebilder. I tillegg har Oslo kommune gitt 130 millioner kroner for å utrede et OL i Oslo i 2022. Det finnes ikke en eneste motforestilling i dette materiale.

Vi på vår side har ikke fått fem øre for det vi driver med, men vi baserer våre argumenter mot et OL på anvendt forskning, ikke på fromme ønsker og personlig synsing. Vårt budskap er heller ikke særlig lystelig - for noen, og ikke har vi flotte bilder å strø rundt oss med heller.


Regningen for OL i Oslo blir på 52 milliarder kroner. Dette er nok til å bygge 8 Lamdabygg, eller 12 operaer eller 20.000 nye sykehjemsplasser.

Det man sitter igjen med er infrastruktur som vi ikke behøver og arenaer som ikke er det idretten vil ha. Etterbruke av anlegg er bedrøvlig i de aller fleste "OL land". IOC og norske politikere lover økt turisme, økt helse og økt næringsvirksomhet. Ingen av disse effekter er noen gang påvist i andre OL.

De som er for, baserer seg på synsing og fromme ønsker. De som er mot, baserer seg på forskning. Det er OK med et VM en gang i blant, men OL er blitt for stort. I Sochi blir det 96 øvelser. VM i Nordiske grener i 2011 kostet 1,7 milliarder. Et OL blir 30 ganger dyrere.

Hvem tjener på OL? Først og fremst IOC som er en privat bedrift og som lever av dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar